Tv show

Game of Thrones: Diegenen die het erg vond om dit personage te zien sterven in GoT, zeker lezen.


daenerys looking surprised

De dood van een bepaald personnage is ons niet vreemd als Game of Thrones fans, maar deze ene specifieke betreuren we ons allemaal. Opgelet, dit artikel bevat spoilers, dus als je nog niet mee bent met de laatste aflevering (seizoen 7 aflevering 6) ben je alvast gewaarschuwd.

In het laatste gevecht tussen ijs en vuur zien we hoe Daenerys en haar draken er in slagen om Jon Snow te redden in “Beyond the Wall” (S7 E6). In deze aflevering vlucht Jon Snow terug naar het zuiden en wordt hij belegerd door een heel leger White Walkers. Daenerys komt maar net op tijd aan – zoals dat meestal gaat in films en series natuurlijk – maar dit komt haar tijdens het gevecht duur te staan.

De meest recente dood in de serie die vele fans sprakeloos achterliet is die van Viserion, één van Daenerys’ 3 draken. Tijdens het gevecht gooit de Night King een ijs speer naar de draak waarmee hij hem meteen ook vermoord. Daenerys trekt zich terug en slaagt er niet in om Jon te redden. Gelukkig genoeg voor Jon, slaagt hij er toch nog in om te ontsnappen, maar dit gaat ten koste van zijn nonkel Benjen Stark, die zichzelf opoffert om hem te redden.

De laatste momenten van Viserion hebben ons allemaal gekweld. Het was alsof we zijn pijn konden voelen.

Viserion dying


Als Game of Thrones fans zou dit gevoel en dit soort tragedies ons niet nieuw moeten zijn, maar we kunnen het maar niet verhelpen dat het voelt alsof er met de dood van Viserion ook een deeltje van onszelf is gestorven.

Viserion sinking

In één van de laatste scènes die we van hem zagen voor dit tragisch moment gebeurde, konden we zien hoe hij nog een dutje aan het doen was met zijn broers Rhaegal en Drogon.

Viserion napping

De 3 draken waren zeker en vast onverschrokken en machtig tijdens het gevecht, ze versloegen White walkers bij bosjes met hun weerzinwekkende vlammen en hielpen om Jon Snow te redden.

Flying fire


Het fatale moment kwam er toen de Night King een ijs speer richting Vuserion wierp, waardoor hij ten val kwam. We waren compleet verstomd en konden onze ogen niet geloven.

Viserion speared

En alsof dat nog niet genoeg was – we dachten al dat zijn dood de grootste tragedie van ons leven was als Game of Thrones fan – deed de Night King daarna het ondenkbare. Hij liet zijn horde White Walkers de dode Viserion opvissen uit het bevroren meer en raakte hem vervolgens aan.

Night King touch

Dit zorgde er natuurlijk voor dat Viserion veranderde in een White Walker draak die nu aan de zijde zal vechten van de Night King. Alsof de aflevering niet nog erg genoeg was. We voelen allemaal jouw pijn Daenerys. Het voelt enigszins aan alsof dit een erger lot is dan de dood.

Viserion awakens

Het spijt me dat ik jullie pijn niet kan verzachten met dit artikel. Maar nu weten tenminste toch al dit: de Night King zou mogelijks wel eens de derde drakenrijder kunnen zijn waarover de voorspelling sprak die Daenerys te zien kreeg in the House of the Undying.

Camera focus on Daenerys

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com