Tv show

Game of Thrones: 9 ongelofelijke details die je mogelijk gemist hebt


Met het zevende seizoen dat momenteel volop aan de gang is, is dit het perfecte moment voor even terug te kijken op de meest recente afleveringen. Waar de vorige seizoenen vooral trage en aanslepende afleveringen bevatten, lijkt het in dit zevende seizoen allemaal heel wat sneller te gaan en hoge dosis nieuwe inhoud. Hoog tijd dus voor zij die nog niet volledig up-to-date zijn om te binge-watchen vanaf het begin van de serie.

Opgelet: dit artikel kan voor sommige lezers spoilers bevatten. (voor zij die tot en met aflevering 6 van seizoen 7 – “Beyond the Wall” – hebben gezien, lees gerust verder)

 


9 kleinere zaken van Game of Thrones die je mogelijk gemist hebt.

 

 1. Gendry is terug en kan misschien nog wel een belangrijke rol gaan spelen. Sir Davos heeft Gendry terug gebracht nadat hij zich had verstopt voor Melisandre, en ondertussen heeft hij Tyrion al gered van gevangenschap en heeft hij Jon Snow voor zich gewonnen. Maar hij niet zomaar een lang vervlogen halfbroer van de Starks, hij behoort mogelijk tot één van de weinige personen in de wereld die weten hoe Valyrian Steel gesmeed moet worden. IndieWire merkt op dat hij een bekwaam hoefsmid is die een decennium lang gewerkt heeft voor Tobho Mott, een meester die Brienne haar Oath Keeper en Jaime zijn Widow’s Wail heeft gevormd uit Ned Stark zijn massieve zwaard.

  Bustle herinnert er ons, Game of Thrones fans,  ook aan Gendry en Arya die verscheept werden en naaste vrienden werden tijdens hun reis richting het Noorden. In een zeldzaam voorkomend moment van tederheid smeekt Arya Gendry zelf om niet mee te gaan met Melisandre en mee te komen met haar naar Winterfell.

  “I can be your family” (Ik kan jouw familie zijn), beweerde ze. Maar hij weigerde, denkend dat ze in Winterfell nooit familie kon zijn van hem, maar altijd “Milady”.

  Nu we weten dat Gendry zijn vader een koning was, begeven de beiden zich op een meer gelijk pad.

  Gendry

 2. Jaime en Tyrion zouden wel eens geen echte broers kunnen zijn. Toen Tyrion Jaime terug zag, vermeldde hij hoe hard hun vader Tywin Lannister hem altijd gehaat had. Er zou mogelijk nog een andere reden kunnen achter zitten dan dat hun moeder Joanna gestorven is terwijl ze beviel van hem. The independent herinnert Game of Thrones fans van een theorie van een fan die al lang de ronde doet dat Tyrion eigenlijk een Targaryen zou zijn. In het boek van George R.R. Martin, A Dance with Dragons, had Joanna een aanhoudende affaire met Aerys Targaryen, the Mad King. Tyrion was ongeveer 9 maanden na de laatste keer dat ze hem zou gezien hebben geboren: Op een tornooi ter ere van het tiende jaar dat Aerys regeerde. Dit zou dus ook kunnen verklaren waarom Tyrion in staat was om Drogon zijn draken broertjes te bevrijden uit hun kettingen in aflevering 2 van seizoen 6 zonder geroosterd of opgegeten te worden. Daarnaast is er ook nog de voorspelling van de drie drakenrijders. We weten dat Daenerys Targaryen de eerste is en dat Jon Snow hoogstwaarschijnlijk de tweede zal zijn. Zou Tyrion de derde kunnen zijn?

  tyrion meeting with Jaime

 3. Gilly heeft een bommetje laten droppen en Sam Tarly heeft het totaal gemist. Normaal is Sam een slimme kerel die zorgzaam en respectvol is naar vrouwen toe, maar deze keer heeft hij het verknald. Terwijl ze over enkele boeken gebogen zat, vroeg ze “What’s an annulment?” (Wat is een nietigverklaring?) Toen verklaarde ze zichzelf nader “Maynard [a former Maester] says here that he issued an annulment for a Prince ‘Raggar’ [she didn’t know how to pronounce ‘Rhaegar’] and remarried him to someone else at the same time in a secret ceremony in Dorne. Is that a common thing in the South or …” (Maynard [een voormalig Maester] zegt hier dat hij een nietigverklaring heeft aangevraagd voor een Prins ‘Ragar’ [Ze wist niet hoe ze ‘Rhaegar’ moest uitspreken] en hertrouwde hem op hetzelfde moment aan iemand anders tijdens een geheime ceremonie in Dorne. Is dat gebruikelijk in het Zuiden of…)

  Sam onderbrak haar toen om te ratelen over die saaie Maesters en hoe ze hem behandelden. Toen besloot hij om samen met het gezin in te pakken en te vertrekken richting de Citadel. Ondertussen had Gilly zonder het te weten ontdekt dat Rhaegar Targaryen Lyanna Stark niet had ontvoerd en verkracht: ze waren officieel getrouwd. Daarenboven is Jon Snow dus geen bastaard, maar erfgenaam aan de Iron Throne. Natuurlijk zouden ze Bran Stark of Howland Reed – die er bij was met Ned Stark bij de Tower of Joy – nodig hebben om te kunnen bewijzen dat dit huwelijk aantoont wie de echte ouders zijn van Jon Snow.

  Gilly and Sam

 4. Over Sam gesproken, hij is nu Lord of Horn Hill. Sam had meer dan gelijk om zijn spullen te pakken en te vertrekken naar de Citadel, met hoe de Maesters hem behandelden. Ze lachten er zelfs om achter gesloten deuren hoe ze er niet in geslaagd waren om Sam te vertellen dat zijn vader en broer gestorven waren. Randyll Tarly, de vader van Sam, had altijd al een voorkeur voor zijn meer ridderlijke broer Dickon. Nu zijn ze beiden geflambeerd door Drogon en is Sam hun enige mannelijke erfgenaam. Normaal gezien zou dit betekenen dat hij nu Lord Tarly wordt, hoewel hij mag kiezen om het leiderschap over te dragen op zijn zus Talla.


 5. Is Cersei zwanger, of liegt ze? Hoewel ze er nochtans gelukkig om leek, schreef Time dat de fans reageerden met een “collectieve ‘ieuw’ ” en velen zeiden te geloven dat Cersei gelogen heeft. Hoewel Game of Thrones haar leeftijd niet vermeldt, vertelde Olenna Tyrell aan Tywin Lannister “Her change [menopause] will be upon her before long” (Haar verandering [menopauze] zal er binnenkort aankomen) toen hij voorstelde om Cersei uit te huwelijken aan haar zoon Loras. Doen alsof ze zwanger is zou haar ook dichter kunnen brengen bij Jaime, zeker omdat ze zijn ontmoeting met Tyrion aanschouwde als verraad en ze zich zorgen maakt dat zijn vertrouwen in haar aan het afzwakken is. Maar als ze zwanger zou zijn, zou dit wel eens verkeerd kunnen gaan. Telkens ze haar lot dat haar voorspeld is wil ontwijken, zorgt ze er juist voor dat deze uitkomen. Noem het wishful thinking, maar vele fans zeggen dat Cersei het einde van de reeks niet zal halen. En als Daenerys kwaadaardig wordt zoals hieronder besproken, zal Game of Thrones Cersei niet meer nodig hebben om de rol van top antagonist te spelen.

  Cersei and Jaime Lannister

 6. Het speciale moment van Jon Snow en Drogon was nog veel specialer dan je zou denken. Drogon vindt Jon Snow niet alleen aardig, hij spinde en duwde met zijn neus tegen hem zoals een kat dat doet terwijl een verbijsterde Daenerys er op toe keek. Game of Thrones fans weten al sinds het einde van het vorige seizoen (seizoen 6) van Jon Snow zijn ouders, toen Bran zag hoe Lyanna Stark haar pasgeboren baby overhandigde aan haar broer Ned vlak voordat ze stierf. Maar, zoals Mashable opmerkt, was dit moment de eerste aanwijzing is voor Daenerys en Jon dat hij een Targaryen zou kunnen zijn.

  Jon Snow and Drogon

 7. Wat staat er in het boekrolletje van Arya? Arya dacht dat ze slim was geweest toen ze Littlefinger bespioneerd had en het boekrolletje had gevonden dat hij verstopt had. Maar het was allemaal opgezet spel van hem, en wat er in staat zal er waarschijnlijk voor zorgen dat er een brug geslagen zal worden tussen de twee Stark zussen. Zoals gezien in de aflevering schreef Sansa in het eerste seizoen naar huis om haar broer Robb te vragen om zich over te geven aan King Joeffrey. Ze werd natuurlijk gedwongen om het te doen, maar Arya is niet het vergevende type.

  “Robb, I write to you with a heavy heart. Our good king Robert is dead, killed from wounds he took in a boar hunt. Father has been charged with treason. He conspired with Robert’s brothers against my beloved Joffrey and tried to steal his throne. The Lannisters are treating me very well and provide me with every comfort. I beg you: come to King’s Landing, swear fealty to King Joffrey, and prevent any strife between the great houses of Lannister and Stark.”

  (Robb, ik schrijf je met een zwaar hart. Onze goede koning Robert is dood, gestorven aan de verwondingen die hij heeft opgelopen tijdens de jacht op everzwijnen. Vader is veroordeeld voor verraad. Hij heeft samengezworen met Roberts broers tegen mijn geliefde Jeoffrey en heeft geprobeerd om zijn troon te stelen. De Lannisters zorgen heel goed voor mij en voorzien me van alle comfort. Ik smeek je: kom naar King’s Landing, zweer trouw aan Koning Jeoffrey, en voorkom elk mogelijk conflict tussen de twee grote huizen van Lannister en Stark.)

  Je herinnert je waarschijnlijk wel dat de zussen niet echt gek waren van elkaar toen ze van elkaar gescheiden waren. Sansa was helemaal weg van Joeffrey en bewonderde Cersei, terwijl Arya hun van bij het begin al doorzien had.

  Arya's scroll

 8. Zet Daenerys Varys aan tot drinken? We weten allemaal heel goed dat Tyrion een zatlap is, maar Varys is een iets terughoudender persoon als het aankomt op drinken, als hij zelfs al iets drinkt. In aflevering 5 van seizoen 7 leek dat te verbleken als sneeuw voor de zon toen hij de wijn achterover goot op hetzelfde tempo als Tyrion. In het begin van Game of Thrones kwam Varys vooral over als een koud en berekend iemand die complotten smeedt zoals Littlefinger. In recentere afleveringen lijkt hij meer op een idealist die oprecht gelooft in Daenerys. Toen ze zijn trouw in vraag stelde in aflevering 2 van seizoen 7 gaf Varys zelfs een ontroerende speech over hoe hij voor haar gekozen had als zijn koningin omdat hij in haar geloofde. Maar in aflevering 5 van seizoen 7 (“Eastwatch”) leek hij zich zorgen te maken dat ze steeds meer op Aerys, the Mad King, begint te lijken. Daenerys zou ooit eens hard moeten zijn en haar woord houden toen ze Drogon Randyll en Dickon Tarly levend liet verbranden, maar dat vonden Varys en Tyrion verontrustend. Ze liet Varys zweren “If you ever think I’m failing the people, you won’t conspire behind my back. You’ll look me in the eye as you’ve done today and tell me I’m failing.” (Mocht je ooit denken dat ik het volk aan het falen ben, zweer dan niet samen achter mijn rug. Kijk me dan recht in de ogen zoals je vandaag deed en zeg me dat ik aan het falen ben.) Die dag zou er wel eens eerder kunnen komen dan we hadden gehoopt.

  Tyrion and Varys

 9. De berg die we te zien kregen in de preview komt ons bekend voor. Zij die lang genoeg gewacht hadden op de preview van aflevering 6 van seizoen 7 kunnen mogelijk de pijl-vormige berg gezien hebben na 10 seconden als Jon Snow en zijn reisgezellen op zoek gaan naar de White Walkers. Bepaalde kijkers hebben het zeker en vast opgemerkt en postten het vervolgens op de Reddit of Ice and Fire.

  “This is the mountain the Hound saw in his vision and that they see next week. It’s the other side of the same mountain where the White Walkers were first created by the Children of the Forest.”

  (Dit is de berg die de Hound zag in zijn visioen en die ze volgende week zullen zien. Het is de andere zijde van diezelfde berg waar de White Walkers oorspronkelijk zijn gecreëerd door de Children of the Forest.)

  Bekijk de preview hier.  Zoals we konden zien in de premiere van seizoen 7 zag Gregor Clegane een visioen in de vlammen. Ondanks zijn schrik voor vuur en zijn minachting voor geloof, deed hij wat Thoros of Myr hem had gevraagd, keek in de brandhaard en vertelde hem wat hij zag.

  There’s a mountain. Looks like an arrowhead. The dead are marching past. Thousands of them.

  (Ik zie een berg. Het lijkt op een pijlpunt. De doden lopen er langs. Ze zijn met duizenden.)

  En dan is er de scene uit aflevering 5 van seizoen 6 wanneer de Three-eyed Raven Bran meeneemt om hem te laten zien hoe de Children of the Forest de eerste White Walker creëren. In de achtergrond kan je een glimps opvangen van diezelfde berg met de uitdrukkelijke vorm van een pijlpunt, enkel dat het dan zomer is en bedekt is met groen. In deze post-show Inside the Episode discussie kan je er in een korte fractie van zien in het filmmateriaal dat start rond 2:52 minuten.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com