Algemeen, Humor

Hoe ik terecht gekomen ben bij Coemgenius

De zoektocht naar de perfecte naam voor je blog kan een hele lange, hobbelige en irritante zijn. Of dat is toch hoe ik het ervaren heb.

Sommigen onder jullie zullen zich misschien ooit al in een soortgelijke situatie bevonden hebben: je hebt iets te vertellen en je wil dat je boodschap gehoord wordt. Ik had niet meteen veel zin om een belleman of zo een iemand te worden die ergens op een openbare plaats gaat staan om dan zijn bericht in het publiek te verkondigen, om dan uiteindelijk gewoon voorbij gelopen te worden en nagelachen te worden, dus ik besloot om een blog te starten en het dan maar online van achter mijn pc te doen. Niet zomaar een blog, nee. Mijn blog zou de wereld veroveren, het zou iets zijn dat nog nooit iemand anders had kunnen bedenken en het zou iedereen die de blog nog maar zou durven te lezen verbazen!

Op dit punt denken jullie waarschijnlijk allemaal hetzelfde als ik: “Natuurlijk jongen… Ga uw gang. Trek maar een nummertje.” Er zijn in deze wereld miljoenen bloggers en dagelijks worden er miljoenen artikels geschreven, dus ik zal het dan uiteindelijk maar simpel houden en een beetje realistisch blijven. Indien je het aantal blog artikels dat vandaag geschreven is live/realtime wil zien, check dan zeker worldOmeters.

Ik startte mijn avontuur dus met wat opzoekwerk om te weten hoe je daar dan precies mee begint, wat je er van kan verwachten en wat je best wél en best niet doet. Het is niet zo heel moeilijk om nuttige en bruikbare informatie te vinden online omtrent deze vragen zoals je waarschijnlijk wel had kunnen vermoeden. Wanneer je begint te zoeken op zoektermen als ‘how to start a blog’ (hoe begin ik een blog), ‘how to create my own blog’ (hoe maak ik mijn eigen blog) of zelfs ‘blogging for extreme blog noobs’ (bloggen voor extreme blog-sukkels) zal je moeite hebben om iets te kiezen uit de eindeloze lijst van zoekresultaten en handleidingen/tutorials van andere bloggers.

De meest bruikbare bronnen voor het opzetten en instellen van mijn account waren:

  • wpbeginner – zij verschaffen talloze artikels en handige bronnen om WordPress beginnelingen hun site(s) te helpen verbeteren.
  • artofblog.com/how-to-start-a-blog/ – een gids over hoe je je blog kan opzetten van begin tot einde.
  • theblogstarter.com – een stap-per-stap handleiding over hoe je je site werkend en draaiend te krijgen.

Via deze weg zou ik hun dan ook willen bedanken om mij te voorzien van de nodige informatie die ik nodig had om mijn hele blog in te stellen en om me genoeg materiaal te geven om over na te denken.

Je zal nu waarschijnlijk zitten denken “Hoe verklaart dit nu in godsnaam hoe je op de naam Coemgenius bent gekomen?”. Wel, nu wist ik hoe ik mijn eigen blog moest maken en waar ik allemaal rekening mee moest houden, maar het belangrijkste deel moest nog altijd gedaan worden: de juiste naam vinden voor mijn blog. De meeste namen die ik kon bedenken waren ofwel al bezet, ofwel waren ze te lang, ofwel we ze simpelweg te dom om te gebruiken.

Ik begon de hoop te verliezen nadat ik dagen aan een stuk mijn hoofd had zitten breken over wat de perfecte naam voor mijn blog zou zijn, toen dit schitterende blog van Sue Anne Dunlevie mij uit mijn lijden verloste met haar artikel “How to come up with a blog name” (Hoe bedenk je de naam van een blog). Dankzij haar kwam ik op het idee om mijn naam – Kevin – te vertalen naar het Latijn, wat Coemgenus is. Toen ik naging of Coemgenus.com nog beschikbaar was en zag dat dit niet het geval was, bedacht ik om een mix te maken met woord “genius” (genie/geniaal). Op dat moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar en kort daarna was Coemgenius.com geboren.

Nu start meteen ook mijn digitaal avontuur en moet ik op de één of andere manier zien te bewijzen aan jullie dat ik toch ergens een beetje genialiteit in mij moet hebben.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com